Monday, September 21, 2009

Hai Sictir - partea a doua

In fiecare dimineata ma trezesc la fel de ROMAN cum m-am culcat in seara precedenta...si sunt mandru de asta. De ce termenul de ROMAN si-a pierdut total semnificatia si a devenit similar cu cel de cocalar, tigan, hot, marlan si mitocan, iar la feminin cu cel de hoata, curva si dansatoare la bara????????? De ce oare in trecut tot occidentul ne respecta si norocosii ce aveau sansa sa treaca frontiera erau bine primiti in toata tarile vestice si in putin timp isi castigau un renume in sensul bun al cuvantului. Ce s-a schimbat?? Simplu...oamenii...ROMANII de azi nu mai sunt cei de acum 20 de ani si nici cei de acum 30 de ani.
Cunosc foarte, foarte putini ROMANI care sa merite titlul asta, care a fost respectat in intreaga lume si inca mai este datorita eforturilor unei minoritati din diaspora care se zbate din rasputeri ca definita cuvantului Roman sa contina printre altele cinstit, inteligent, harnic, priceput si de incredere.
Culmea e ca marea majoritate a celor din tara, care poarta numele asta de "ROMAN" il fac de ras, iar clasa politica din fruntea tarii nu numai ca ii incurajeaza ci le da un exemplu in sensul asta.
ROMANII de ROMANIA devin din ce in mai snobi, mai nesimtiti, mai ignoranti, mai partagosi, mai hoti si mai mojici decat poate teritoriul ala mioritic sa suporte. Deschid paginile web ale marilor ziare din Romania zilnic si zilnic inlemnesc si ma ciupesc de mana...sa fiu sigur ca nu visez si sunt in mijlocul unui cosmar. Morti pe sosele cu duiumul la fiecare sfarsit de saptamana, cele mai penale curve ajung vedete si tin prima pagina a ziarelor (de scandal sau nu) impreuna cu copii, nepoti, veri si iubiti(te) ale unor pseudo-vedete inventate tot de presa. Romanul din tara a ajuns sa sughita si sa nu mai aiba pofta de mancare daca nu isi petrece minim obligatoriu....concediul peste granita cel putin de doua ori pe an....Chiar m-am minunat de pofta de cultura a conationalilor....hopa' mi-am zis...uite ca totusi se schimba ceva in bine...pleaca lumea peste hotare sa mai si viziteze, sa se mai cultive...nu numai sa fure de prin tari straine...dar cum orice minune nu tine prea mult si am aflat crudul adevar...tot din presa de acasa...E DOAR O MODA....asa te diferentiezi de restul...Cand trece vara si se readuna gasca tre' sa ai cu ce te lauda...cu cat mai multe destinatii cu atat mai bine. Daca reusesti sa mai adaugi si ceva destinatii tropicale, poate si o Panama faci deja parte din clasa de fitze a Romaniei si esti cu adevarat bazat.
Despre masini si toale nici nu indraznesc sa deschid subiectul pentru ca n-as mai dormi 5 nopti si as face bataturi la degete...
Desi drumurile din patria mama ma indeamna sa recomand cu caldura conationalilor carul cu boi sau ultimul model de hovercraft - Romanul de Romania se indarjeste sa rupa spitele la rotile de Bentley, Ferrari, Q7, X5 si alte alea...spre nenorocirea amaratilor de la Toyota, Skoda si altii care inregistreaza pierderi pe piata romaneasca...Noroc cu taximetristii autohtoni si pietele din America Latina si Germania unde se mai vinde Loganul....ca altfel ar creste ciulini la Colibasi.
Din ce in ce mai des aud comentarii ca nu stiu ce marca nu e masina si ca doar alea de incep cu A, Q sau se termina in xi sau M ar trebui lasate pe strazi iar restul interzise...
Am rani pe maini de la atatea ciupituri...ohhh, da sunt treaz, dar nu-mi revin...cand rasfoiesc virtual un ziar de meleagurile natale si vad cum puiul de ROMAN nu se mai poate intoarce la scoala din vacanta de vara fara "adidasi" Vuitton, pleasca de geanta DG asortata la cizme de cauciuc colorate marca Prada si mandatoriu o ranitza CK sa isi care inteligenta de la si catre scoala.
Magnific si apocaliptic este faptul ca tot el, ROMANUL de ROMANIA iti da cu "Hai sictir" cand te intalneste in fata in deplasare...adica peste granita...unde s-au mai stabilit si foarte putini romani din Romania care se zbat cu greu sa demonstreze lumii intregi ca romanii sunt un neam aparte ce merita respectat.
'Geaba iti freci tu coatele pe birourile marilor firme din lumea asta, 'geaba asuzi tu roman din Romania sa ridici stacheta natiei tale, sa nu te mai numeasca lumea inculta occidentala tigan, gitan sau gipsy, 'geaba iti spui oful in stanga si dreapta cunoscutilor, ca vine ca un tavalug avionul plin cu ROMANI DIN ROMANIA, pe care ii poti recunoaste din momentul in care inca avionul mai survoleaza zona aeroportului.
Erau astia speriati la un moment dat ca pana in anul 2050 Europa va fi plina de musulmani si ca natia noastra a omului alb (cred ca alb de ciuda) se va stinge...Eu cred ca lucrurile nu stau chiar asa; eu cred ca pana in 2050, o buna parte din Europa si N. America va fi plina ochi de ROMANI DE ROMANIA si de RROMI DE ROMANIA, care o sa care dupa ei jamantanele Vuitton al III-lea si cutumele lor ii vor invada si pe cei de aici, care oricum le au pe ale lor. Estul N. Americii e atat de balcanizat, pentru ca ar fi chiar nepoliticos sa mai iau doar de ROMANI....ca ai nostri sunt si altzii la fel de snobi si partagosi, la fel de nepoliticosi si tot "Sictir" iti zic incet cand se apleaca sa se lege la siret si flegma o depun discret pe varful de papuc Gucci, Mucci, HAI SICTIR.

No comments:

Post a Comment