Friday, July 10, 2009

Who Killed Canada Partea1 Versiunea cu Sare si Piper in Limba Romana

"Nu mai suntem tara si oamenii care credem noi ca suntem." (Perla monumentala perfect valabila ca motto si pentru un viitor blog Who Killed Romania )

DA...Sunt un emigrant pe plaiuri Nord Americane, mai precis Canadiene...ca de altfel 96% din populatia Canadei...ca restul sunt nativii acestor locuri. Si din nou DA sunt cetatean Canadian, deci ingrijorat cu ce se intampla in tara asta si cu tara asta de viitorul...la fel de ingrijorat cum sunt cu ce se intampla in Romania si de viitorul ei. De cand am facut primii pasi pe taram Canadian am simtit ca ceva "pute" aici si nu luati cuvantul in sensul propriu va rog. Primul lucru socant pentru mine a fost monopolul vizibil si de pe Luna care exista in aceasta tara...Da ati auzit bine...o politica protectionista de monopol atat de morbid incat pute...si de aici mirosul pe care l-am simtit inca de pe aeroport. La inceput nu am bagat de seama fiind mult prea concentrat cu gasirea unei slujbe (a durat 2 zile). Ulterior fiind constant deranjat de atitudinea constant frigida ce ma inconjura (si fiind considerat de catre multe din cunostintele de origine romana un neadaptat...subiect pentru viitoare "palavrageli") am inceput sa sap...si evident am dat de cacat...si nu de apa cum ma asteptam.
Negru pe alb
  1. In 2004 cand am ajuns aici 63,3% din ziarele din Canada erau controlate de 3 companii (democratie beton nene...daca imi spunea cineva treaba asta cand eram in RO il scuipam intre ochi si il faceam si mincinos...deh).
  2. Din 102 ziare cu editii zilnice doar 6 sunt independente (???? am indoieli in privinta asta - ce va spune treaba asta ca opinia publica din Canada este manipulata si controlata...cand am facut afirmatia asta la 7 zile dupa ce am aterizat toti Romanii de pe aici m-au facut cu ou si cu otet...dar acum pot la transmit la toti sa o ia la bot ca cifrele nu mint)
  3. Sistemul bancar e un pic mai relaxat....(de la Ciocolax)...Ai! Aiii! adica DA (cum zice Sasha - Ali G) doar 6 banci mari...dar iese mai bine la calcul decat rezultatul privind presa scrisa..."Cei 6 Magnifici" Canadieni (Toronto-Dominion Bank, Royal Bank of Canada, Bank of Nova Scotia, Bank of Montreal, Canadian Imperial Bank of Commerce si National Bank of Canada) sunt mana-n mana si fac un blocaj la inchidere exceptional...nici un atacant strain netrecand de masivii fundasi Canadieni...au incercat si Olandezii prin vestele varfuri ABN Amro sau ING si Americanii prin Bank of America, Citybank sau AmEx si "pula si caciula" blocajul a rezistat...nici nu a ajuns sa traga la poarta sa sparga buzunarul cetateanului...Firav au reusit un corner (tradus prin Carti de credit sau asigurari...in care au zbarcit-o iar de fondurile de investitii ce sa mai vorbim....fundul borcanului a plin de praf).
Alooo???? am ciocanit la Poarta Raiului???? Pe Dracu... Nu!!!! Doar 6 Banci intr-o tara cu 33,212,696 conform recensamantului din Iulie '08 si toate Banci Candiene!!! (Imi aduc aminte de copilarie cand mergeam cu bunicul sa depunem bani la CEC...asa-i si aici dar inmultit cu 6 si de fapt tot una e in spatele celor 6 pioni....Concluzia...marea masa a banilor populatiei nu pleaca nicaieri...ramane in tara....hei parlamentari romani...ati bagat la cap ceva....????? M-am intrebat daca am luat avionul corect...daca am aterizat unde trebuia???? Am plecat dintr-o tara ce se cracana ca o curva la toti strainii si am ajuns la o puritana cu picioarele stranse, o mana peste gura si un deget in cur...sa fie sigura ca-si astupa toate gaurile....:( Hei.... Osama!!! Cate banci detii?(ഹേ... ഒസാമ!!! ഹൌ മണി ബാങ്ക് യു ഹാവ് ??? -acelasi lucru dar in limba Malayalam pe care cred ca Osama o stie.... hahaha)
In New Brunswick, Saskatchewan sau British Columbia (na. provincii Canadiene)nu se aude decat o voce...aia care trebuie....hahahaha. Nu Conservatoare....ci foarte foarte foarte Conservatoare....
Sapand mai adanc mi-au intrat tone de cacat sub unghii si avand prostul obicei sa le rod...m-am umplut si pe la gura.
Sa revenim la cifre si sa citam din Raportul Final al Comitetului Senatului privind Mass Media Scrisa in Canada: "O democratie reala nu poate functiona fara o presa diversa si independenta care sa informeze oamenii despre modul in care functioneaza societatea lor. Argumentul este ca intr-o democratie, guvernul ar trebui sa incurajeze/stimuleze o presa sanatoasa si independenta".
Deci mi-am parasit tara pentru ca aveam sub unghii prea mult "cacat de cerb" de la atata sapat si am venit aici sa adun "cacat de elan" cu o aroma vestica (na. nu e vorba despre Elan Schwartzenberg). Ca si in Ro... rahatul pus pe hartie poarta numele de legi, ordonante care in practica sunt total ignorate si tuturor li se rupe slitul de cat de grele au podoabele. Va continua...daca nu ma impusca baietii in costume negre...da inca nu ma sperii ca nu citeste nimeni ce scriu....hahahahaha

1 comment:

  1. Salutare Bogdane!!! Rahaturile despre care vorbesti sunt in fiecare tara.... asa ca nu trebuia sa zbori pana in CA ca sa descoperi cacatul lor, caci il aveai pe-al nostru, autohton si mai putitor... Nu cred ca e mai de cacat sitemul bancar si legislativ din Ca decat e in RO?!! Doar ca la noi sunt mai multe banci aparute ca ciupercile dupa ploaie si la fel de repede isi schimba denumirea sau dau faliment, ca la cati romani nu mai au bani sa-si plateasca creditele, nici nu-i de mirare... Asa ca, sincer, decat sa-i ai pe pogonicii nostri de la guvernare care nu stiu cum sa-si construiasca mai multe viloace si sa-si mai cumpere masini tari pe spatele fraierilor de romani, cred ca mai bine iti este tie cu idiotii mai putini avari pe care ii aveti... Dar cum speranta moare ultima la romani, sper si eu ca ne trezim o data si sa intelege ca este cazul sa mergem la vot si sa nu mai lasam lucrurile la voia intamplarii, macar sa nu le facem jocurile politice si tot ar fi ceva... Desi cred ca majoritatea dintre noi s-a scarbit de tara asta de cacat si incearca sa fure, daca mai are de unde, ca sa-si duca zilele nevoiase... Hai ca te-am plictisit destul cu scarba pe care o am in mine, asa ca te las... Astept sa-ti mai postezi gandurile pe blog si sa ti le comentez!!! Pe curand, Lara

    ReplyDelete