Tuesday, July 14, 2009

Cine a ucis Canada Partea 1 1/2

Tara asta a fost pana nu demult un loc magnific si ar fi putut candida cu succes la titlul de cea mai buna tara de pe Pamant. Spre deosebire, Romania, care daca ma pot exprima asa, este o replica a Canadei la o scara redusa - geografic vorbind - a fost mareata cu mult inainte ca noi sau parintii nostrii sa se nasca.... O mare diferenta o fac si oamenii din tarile astea doua...Canada pe de o parte a crescut si a devenit ceea ce este azi datorita emigrantilor iar Romania este in halul de astazi pentru a avut "abilitatea" de a pompa sau alunga emigranti catre tari de genul Canadei. Dupa ce a fost prostituata Rusiei peste 50 de ani, draga noastra tarisoara nu a reusit sa treaca decat in cealalta extrema..a schimbat doar patul cu se spune.
De la primii pasi in Canada iti dai seama de potentialul acestui loc si te bucuri real ca ai ajuns aici...dar bucuria iti va fi destul de scurta daca mai posezi ceva materie cenusie la ghiozdan si nu te lasi orbit de billboard-uri, mall-uri si alte partzuri colorate (gresala in care cad mai toti emigrantii, in special cei din Europa de Est...foarte partzagosi din fire si fitzosi).
Desi nu ma pasioneaza politica pentru mine un lucru a fost evident...despre tara asta se poate vorbi numai in doua moduri....in timpul lui Pierre Trudeau si dupa Pierre Trudeau, 1919 - 2000...(omul asta a fost unul dintre prim ministrii..de fapt singurul care merita titlul asta...ba chiar si pe cel de Presedinte sau Rege/Imparat...cum vreti). Daca ar fi dupa mine...maine i-as acorda titlul de Rege...in loc sa ploconesc la o Regina care nici nu stie unde e Canada pe harta.
O sa aprofundez in viitor pe tema asta....dar sa revin la boii mei.
Nu pot compara nici un minut Romania cu ceea ce ar trebui sa fie Canada, nu cu ceea ce este Canada azi in 2009 si ce va fi Canada in viitor. Problema Romaniei pleaca din interior...chiar din tara, problema Canadei din exterior...din afara ei.
In fiecare zi ma gandesc la Romania si as da 10 Canade, Germanii si Americi + inca vreo doua Australii si UK-uri pe tara numita RO....dar nu si pe ce este in tara aia...nu pe poporul ala care este 1000% responsabil de ceea ce se s-a intamplat, se intampla si se va intampla in RO...o sa revin si la subiectul asta pe larg alta data... Pe scurt...DA, si EU si TU si toti ceilalti suntem vinovati de ce a fost este si va fi in Romania.

Canada era o tara cu potential. Infuzia de emigranti...care mai de care mai capabili...a ridicat tara asta pe o culme de unde a putut scoate capul in lume si s-a facut remarcata...Nu cu mult timp in urma nimeni nu datea doi bani pe Canada...nici contributia la al Doilea Razboi Mondial nu a prea fost luata in considerare, nici macar de Americani care mereu i-au ridiculizat si ii ridiculizeaza pe Canadieni. Va urma...

4 comments:

  1. Hello Bo,you didn't write anymore...We are here, we read, we like your blog. We navigate through the same old shit in our yellow submarine. Greets from the land of choice - is there any free promised land available somewhere? Maybe somewhere over the rainbow...
    Here is my blog for an exchange of experience:
    http://liviabonarov.wordpress.com/
    Dear blogger, we salute you with a thumb up(with the good thumb up)!
    Livia&Claudiu

    Buna Bo, nu ai mai scris...Noi suntem aici, citim, ne place blogul tau. Navigam in acelasi rahat in al nostru submarin galben. Salutari de pe taramul ales - e vreun taram al fagaduintei liber valabil pe undeva? Poate dincolo de curcubeu...
    Uite adresa mea de blog pentru schimb de experienta:
    http://liviabonarov.wordpress.com/
    Draga palavragiule, noi te salutam cu un deget in sus (cu degetul cel bun ridicat)!
    Livia si Claudiu

    ReplyDelete
  2. Multumesc Livia&Claudiu. Uite asa ne mai auzim si noi :)
    Treaba cu degetul e interpretabila :)) Unii il pot considera pe celalalt ca fiind ala bun :))
    Am prea multe de spus si prea putin timp sa imi transpun "of"-ul pe net.
    Excelent si blogul tau Livia!

    ReplyDelete
  3. Multumeeesc mult de aprecieri, mai ales ca stiu ca nu esti genul care periaza. De periere gratuita is satula...bleah. Mai constructive is criticile sincere si fara rautate - parerea mea.
    Suna bine orice cand nu e nevoie sa ne ascundem dupa deget, fie degetul ala bun sau rau :))

    ReplyDelete
  4. Nuu Livia, de periat nu am periat niciodata altceva decat dintii, dimineata si seara cum ne-a invatat Dr. Maselutza. :)
    Personal cred ca noi astia cu Blogurile suntem un pic frustrati...si ca necesitatea asta de a ne face auziti are radacini in viata noastra, fie ea privata fie sociala, unde suntem niste neintelesi, nebagati in seama si ignoratzi de ceilalti de langa noi...prietenii sociale, de fatada, etc si atunci incercam din disperarea de a nu muri fara ne spune pasul incercam sa o facem pe net.
    Uite iti mai recomand un blog al unui prieten ziarist: http://mihaibara.blogspot.com
    O zi minunata!

    ReplyDelete